Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
chairedefrancais banja luka
19 mars 2015

Predstavljanje i diskusija o knjizi „Dezorijentisani“ Amina Malufa Petak 20. mart u 17 časova, knjižara „My Book

Predstavljanje i diskusija o knjizi „Dezorijentisani“ Amina Malufa
Petak 20. mart u 17 časova, knjižara „My Book“

U okviru proslave Dana Frankofonije, Francuski Institut u BiH u saradnji sa knjižarom „My Book“ organizuje predstavljanje i diskusiju o knjizi „Dezorijentisani“ frankofonog autora Amina Malufa u petak 20. marta sa početkom u 17 časova u prostorijama knjižare „My Book“ (Kralja Petra 1 Karađorđevića 70). O knjizi će govoriti profesor francuskog jezika i književnosti Jovica Bulovic​, a nakon predstavljanja biće otvorena diskusija o knjizi.
Granice francuskog jezika su mnogo šire od samih granica francuske države, ovo je prilika da skrene pažnja na pisce iz cijelog svijeta koji se odlučuju da svoja djela pišu na francuskom jeziku. Takav je slučaj i sa francuskim piscem libanskog prijekla Aminom Malufom.
Amin Maluf rođen je u Bejrutu 1949. godine, ali od 1976. godine, u toku građanskog rata u Libanu, se seli u Francusku. Od tada živi, radi i objavljuje knjige na francuskom,  a 2011. je postao i član Francuske akademije.
Knjiga „Dezorijenstisani“ (2012) je posljednja u nizu knjiga koje je Maluf objavio i, kako i sam navodi, najličnija njegova knjiga. Dok se u većini svojih prethodnih književnih ostvarenja selio u prošlost i krio iza različitih, ali uvijek njemu sličnih, likova, u ovoj knjizi život glavnog lika je veoma sličan autorovom i radnja se odvija u sadašnjem vremenu. Knjiga dotiče teme identiteta, pripadnosti domovini i egzila. Ova knjiga se pojavila na našem tržištu 2013. godine u Laguninom izdanju i u odličnom prevodu Vesne Cakeljić.

Publicité
Publicité
Commentaires
chairedefrancais banja luka
Publicité
Publicité