Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
chairedefrancais banja luka
1 mars 2012

Izmjena - Konkurs za radove na temu progresa

Дани франкофоније у Бањалуци 2012.

 

Готово пола милијарде људи широм свијета 20. марта слави Међународни дан франкофоније.Овај догађај установљен је  1998, када је 49 тадашњих  земаља чланица одлучило да прославља оно што им је заједничко – француски језик.

Од тада дани франкофоније обиљежавају  се сваке године, а у многим земљама, не само 20. марта него током цијелог мјесеца.

У Бањалуци су поводом овог празника припремљена бројне активности, а неке од њих посвећене су и великом француском мислиоцу Жан Жак Русоу поводом триста година од његовог рођења, што ће нам бити лијепа прилика да се присјетимо његовог лика и дјела, а и да се позабавимо неким од питања која су заокупљала овог филизофа из доба просвјетитељства. Тако ће на Филолошком факултету  23. марта бити одржан скуп о Ж. Ж. Русоу, а дан прије, 22. марта, у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске дискусија под називом „Прогрес у 18. вијеку и данас“. Теме ове вечери биће: прогрес у очима човјека 18. вијека и данас, веза између духовног и научног напретка, повратак природи, повезаност прогреса и образовања, прогрес као неминовност итд.  Разговор ће водити проф. др Младен Шукало, проф. др Радивоје Керовић и књижевник Ранко Рисојевић, а биће отворен за све присутне.

Студенти Филозофског и Филолошког факултета, те Факултета политичких наука позвани су овим поводом да напишу  радове на тему Прогрес. Народна и универзитетска библиотека ће ауторима најбољих радова додијелити повеље.

Радове слати на мејл адресу : progres@nub.rs  најкасније до 15.марта. Уз рад је потребно навести име, презиме, факултет и број телефона.  На исту мејл адресу се можете обратити за додатне информације.

Радови од највише три стране, дуплог прореда, треба да буду написани у Word-u, Times New Roman, фонт 12.

Награде за најбоље радове ће бити додјељене на дискусији 22.марта у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске у 18 часова.

Publicité
Publicité
Commentaires
chairedefrancais banja luka
Publicité
Publicité